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Registros recuperados : 22 | |
3. | | SABAINI, P. S.; GUIDUCCI, R. do C. N.; RODRIGUES, C. M. Avaliação de impacto ex ante da adoção do fitonematicida Nematus® para controle de nematoides no cultivo de soja. In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ECONOMIA, ADMINISTRAÇÃO E SOCIOLOGIA RURAL, 59.; ENCONTRO BRASILEIRO DE PESQUISADORES EM COOPERATIVISMO, 6., 2021, Brasília, DF. Anais... Brasília, DF: UnB, 2021. 17 p. PDF: il. color. Título em inglês: Ex-ante impact assessment of the adoption of Nematus® phytonematicide to control of nematodes in soybean cultivation. Grupo de Trabalho (GT): 8 Pesquisa, inovação e extensão rural. Sober 2021, EBPC 2021. Sober 2021, EBPC... Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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5. | | GUIDUCCI, R. do C. N.; SABAINI, P. S.; MOLINARI, H. B. C.; LUCCA, P. C. Impactos econômicos e ambientais (ex-ante) da adoção da cultivar de cana-de-açúcar BRS3280BtRR no contexto de perdas agrícolas e industriais provocadas pela broca da cana (Diatraea saccharalis) no Brasil. In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ECONOMIA, ADMINISTRAÇÃO E SOCIOLOGIA RURAL, 59.; ENCONTRO BRASILEIRO DE PESQUISADORES EM COOPERATIVISMO, 6., 2021, Brasília, DF. Anais... Brasília, DF: UnB, 2021. 16 p. Título em inglês: Economic and environmental impacts (ex-ante) of BRS3280BtRR sugarcane cultivar adoption in the context of agricultural and industrial losses caused by the sugarcane borer (Diatraea saccharalis) in Brazil. Grupo de... Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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6. | | GONÇALVES, D. de A.; GUIDUCCI, R. do C. N.; SABAINI, P. S.; SOARES, I. P. Impacto econômico e ambiental da adoção de biodigestor de pequena escala para produção de biogás a partir de dejetos da bovinocultura leiteira em propriedade rural familiar. In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ECONOMIA, ADMINISTRAÇÃO E SOCIOLOGIA RURAL, 61., 2023, Piracicaba. Agropecuária do futuro: tecnologia, sustentabilidade e a segurança alimentar: anais. Piracicaba: ESALQ, USP, 2023. SOBER 2023. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia; Embrapa Amazônia Oriental. |
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7. | | GUIDUCCI, R. do C. N.; SABAINI, P. S.; MARINI, J. A.; DAMASO, M. C. T. Impacto econômico e ambiental ex ante do bioinsumo satisfos na ótica do programa Renovabio In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ECONOMIA, ADMINISTRAÇÃO E SOCIOLOGIA RURAL, 61., 2023, Piracicaba. Agropecuária do futuro: tecnologia, sustentabilidade e a segurança alimentar: anais. Piracicaba: ESALQ/USP, 2023. SOBER 2023. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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9. | | MANFROI, L.; SILVA, P. H. A.; RIZZON, L. A.; SABAINI, P. S.; GLÓRIA, M. B. A. Influence of alcoholic and malolactic starter cultures on bioactive amines. Food Chemistry, London, v. 116, n. 1, p. 208-213, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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10. | | SABAINI, P. S.; SALUM, T. F. C.; GAMBETTA, R.; MACHADO, F. Modeling and parameter estimation of enzymatic biodiesel. In: Internation Symposium on Process Systems Engeneering, 12., European Symposium on Computer Aided Process Engeneering, 25., 2015, Copenhagen, Resumo... Lyngby: DTU, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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11. | | SABAINI, P. S.; SALUM, T. F. C.; GAMBETTA, R.; MACHADO, F. Modelling and parameter estimation of enzymatic biodiesel synthesis. Computer-Aided Chemical Engineering, v. 37, p. 479-484, 2015. Trabalho apresentado em: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON PROCESS SYSTEMS ENGINEERING, 12.; EUROPEAN SYMPOSIUM ON COMPUTER AIDED PROCESS ENGINEERING, 25., 2015, Copenhagen, Denmark. [Anais ...] Copenhagen: Elsevier, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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13. | | GUIDUCCI, R. do C. N.; SABAINI, P. S.; CARDOSO, A. N.; LAVIOLA, B. G. Tropicalização da canola (Brassica napus L.) e inserção na cadeia produtiva de óleo vegetal: análise de cenário. In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ECONOMIA, ADMINISTRAÇÃO E SOCIOLOGIA RURAL, 58., 2020, Foz do Iguaçu. Cooperativismo, inovação e sustentabilidade para o desenvolvimento rural: anais... Foz do Iguaçu: UNIOESTE, 2020. 58º SOBER. Grupo de Trabalho (GT): 8. Pesquisa, inovação e extensão rural. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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14. | | GUIDUCCI, R. do C. N.; MOLINARI, H. B. C.; SABAINI, P. S.; PACHECO, T. F.; KOBAYASHI, A. K. Avaliação de impacto ex ante da adoção do ativo tecnológico 'Cana Flex' para produção de etanol de segunda geração. Cadernos de Ciência & Tecnologia, Brasília, v. 38, n. 3, e26882, 2021. 14 p. Título em inglês: Ex ante impact assessment of the adoption of 'Cana Flex' technological asset for the production of second-generation ethanol. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia; Embrapa Unidades Centrais. |
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15. | | GUIDUCCI, R. do C. N.; SABAINI, P. S.; BASTOS, J. A.; GONCALVES, S. B.; SOARES, I. P. Impacto econômico-ambiental da produção de biogás para consumo próprio em estabelecimentos agropecuários de pequeno e médio porte. In: ENCONTRO DE PESQUISA E INOVAÇÃO DA EMBRAPA AGROENERGIA, 7., 2023, Brasília, DF. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2023. p. 41-45. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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17. | | ELOI, T. da S.; ANDRENI, L.; SABAINI, P. S.; CARVALHO, F. B. de P.; VALADARES, L. F. Influência do tempo de hidrólise ácida na produção de nanofibras de celulose de cachos vazios de dendê. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE POLÍMEROS - CBPol, 15., 2019, Bento Gonçalves, RS. Anais... São Carlos: ABPol, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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20. | | SABAINI, P. S.; BOATENG, A. A.; SCHAFFER, M.; MULLEN, C. A.; ELKASABI, Y.; MCMAHAN, C. M.; MACKEN, N. Techno-economic analysis of guayule (Parthenium argentatum) pyrolysis biorefining: Production of biofuels from guayule bagasse via tail-gas reactive pyrolysis. Industrial Crops and Products, v. 112, p. 82-89, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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Registros recuperados : 22 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
04/08/2009 |
Data da última atualização: |
11/06/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
MANFROI, L.; SILVA, P. H. A.; RIZZON, L. A.; SABAINI, P. S.; GLÓRIA, M. B. A. |
Afiliação: |
LUCIANO MANFRÓI, Centro Federal de Educação Tecnológica de Petrolina; PAULO H. A. SILVA, UFV; LUIZ ANTENOR RIZZON, CNPUV; PRISCILA S. SABAINI, UFMG; M. BEATRIZ A. GLÓRIA, UFMG. |
Título: |
Influence of alcoholic and malolactic starter cultures on bioactive amines. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, London, v. 116, n. 1, p. 208-213, 2009. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The influence of alcoholic and malolactic fermentations on the levels of amines in Merlot wines was investigated. Saccharomyces bayanus, S. cerevisiae, Lactobacillus plantarum, Oenococcus oeni (DSM 7008 and 12923) and spontaneous fermentations were used. Four of the 10 amines investigated were detected: spermidine, serotonin, putrescine and cadaverine. When considering the factors independently, the malolactic bacteria significantly affected the levels of serotonin and total amines, whereas the fermentation yeasts significantly affected the levels of spermidine (two way Kruskal?Wallis, p 6 0.05). Spermidine levels were significantly higher in wines produced with S. cerevisiae. Significantly higher serotonin levels were found in wines made with L. plantarum. Putrescine and cadaverine were not detected in wines produced by spontaneous alcoholic fermentation or by L. plantarum. There were significant differences in alcohol content, total and volatile acidity, sulphite levels and taste quality among wines (Tukey test, p 6 0.05). |
Palavras-Chave: |
Amina bioativa; Fermentação maloláctica; Merlot. |
Thesagro: |
Enologia; Fermentação Alcoólica; Vinho. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/195568/1/INFLUENCE-OF-ALCOHOLIC-AND-MALOLACTIC.pdf
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Marc: |
LEADER 01726naa a2200241 a 4500 001 1544090 005 2019-06-11 008 2009 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMANFROI, L. 245 $aInfluence of alcoholic and malolactic starter cultures on bioactive amines.$h[electronic resource] 260 $c2009 520 $aThe influence of alcoholic and malolactic fermentations on the levels of amines in Merlot wines was investigated. Saccharomyces bayanus, S. cerevisiae, Lactobacillus plantarum, Oenococcus oeni (DSM 7008 and 12923) and spontaneous fermentations were used. Four of the 10 amines investigated were detected: spermidine, serotonin, putrescine and cadaverine. When considering the factors independently, the malolactic bacteria significantly affected the levels of serotonin and total amines, whereas the fermentation yeasts significantly affected the levels of spermidine (two way Kruskal?Wallis, p 6 0.05). Spermidine levels were significantly higher in wines produced with S. cerevisiae. Significantly higher serotonin levels were found in wines made with L. plantarum. Putrescine and cadaverine were not detected in wines produced by spontaneous alcoholic fermentation or by L. plantarum. There were significant differences in alcohol content, total and volatile acidity, sulphite levels and taste quality among wines (Tukey test, p 6 0.05). 650 $aEnologia 650 $aFermentação Alcoólica 650 $aVinho 653 $aAmina bioativa 653 $aFermentação maloláctica 653 $aMerlot 700 1 $aSILVA, P. H. A. 700 1 $aRIZZON, L. A. 700 1 $aSABAINI, P. S. 700 1 $aGLÓRIA, M. B. A 773 $tFood Chemistry, London$gv. 116, n. 1, p. 208-213, 2009.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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